Фейсбук e премахнaл официалната страница на френското градче Битш (Bitche). Изписването

...
Фейсбук e премахнaл официалната страница на френското градче Битш (Bitche). Изписването
Коментари Харесай

Грешка в системата: Фейсбук премахна страницата на град Bitche, било обида

Фейсбук e премахнaл формалната страница на френското градче Битш (Bitche). Изписването е близо до bitch ( “кучка “ в превод от английски) и логаритъмът го маркирал като засегнатост, която нарушава на разпоредбите на фейсбук общността. Битш има към 5100 поданици и се намира в североизточната част на страната, покрай френско-германската граница.

" Получихме известие във фейсбук и също по този начин забелязахме, че страницата ни липсва ", описа кметът Беноа Кифер пред CNN. Страницата е свалена на 19 март. " Отначало се запитахме дали няма някакъв механически проблем. С времето обаче осъзнахме, че това може да се смята за същинска цензура. "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Denis BURCA (@megalith_photo)

 

За да я избегне, кметът основава нова страница във фейсбук, само че не с името на градчето, а с пощенския му код – Mairie 57230. " Изглежда името на нашия град е било интерпретирано неверно ", прибавя Кифер. По думите му обществените мрежи би трябвало да преразгледат своите логаритми за следене на наличието.

" Това, което се случи с нашия град Битш, показва рестриктивните мерки на актуалните принадлежности за модериране “, счита Кифер. „ Можем да се радваме, че обществените мрежи поемат отговорност, че отстраняват нелегално и проблематично наличие. Но би трябвало да се има поради, че човешкото око постоянно има превъзходство над изкуствения разсъдък. "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Natasha Hoyt (@hoytish)

По-рано тази седмица шефът на френското отделение на компанията се е свързал с кмета, с цел да го осведоми, че достъпът до страницата е възобновен. Извинил се за случая и подчертал, че става въпрос за унищожаване по простъпка. Кифер, от своя страна го поканил дружно с създателя на Facebook Марк Зукърбърг да посетят персонално градчето. Така ще прегледат забележителностите, ще се срещнат с историята му и ще се уверят, че съществува.

Проблемът обаче остава – локалните управляващи в друго френско градче Мозел Рорбах-ле-Битш (Rohrbach-lès-Bitche) взеха решение да преименуват страницата си на Ville de Rohrbach. " Изглежда логаритмите на Фейсбук са забелязали някакъв проблем, обвързван с Рорбах. Можете да се досетите за повода ", пишат админите на страницата във Facebook.  

 
Изтекоха данните на 533 млн. фейсбук профили – проверете дали сте в списъка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР